Hoe wij bijdragen aan duurzaam

  • Levensduur

    Onze tafels en meubelen hebben goede kwaliteit en gaan dus langer mee.

  • 100% Hollands

    We produceren en leveren in Nederland, dus transport blijft binnen redelijke normen

  • Spaarzaam energie gebruiken

    We proberen weinig elektra te gebruiken. En gebruiken ledverlichting in de showroom.

Duurzaam hout

Duurzaam betekent uit natuurlijke, hernieuwbare bronnen, zoals bomen en planten, grondstoffen winnen. Bij duurzaam kappen wordt het bos uitgedund door het kappen van de grote bomen. Er worden nieuwe jonge bomen aangeplant. Zo wordt het bos verjongd en behouden.

Ons hout met keurmerk

Ons hout komt bij leveranciers vandaan, die duurzaamheid garanderen door het FSC of het PEFC keurmerk. Het draagt bij aan bosbescherming en is voor het klimaat de juiste keuze. Hout is één van de meest milieuvriendelijkste materialen. Het internationale onafhankelijke PEFC keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft. Het hout dat wij bij de Franse zagerij Tarteret heeft het PEFC keurmerk. Zij beheren bossen van loofbomenhout, die voor de houtkap worden onderhouden. FSC is het keurmerk voor tropisch hardhout.

Ook Suar hout is duurzaam

Vanwege de snelle groei is de Suar boom een niet beschermde, zeer veelvoorkomende tropische boom. De houtsoort is populair omdat het niet gemakkelijk scheurt. Het is een zeer zware en sterke houtsoort. Doordat hij veel voorkomt en snel groeit is de Suar een duurzame keus.

Duurzaam bosbeheer
Circulaire ambacht - door gebruik van duurzaam gekweekt hout

Circulaire ambacht

Een langere levensduur van producten en minder restafval: dat is het doel van circulaire ambacht. Hout is alleen milieuvriendelijk als het uit duurzaam beheerde bossen komt en zo lang mogelijk meegaat. Resten van hout gebruiken we weer voor andere producten, zoals sidetables en kolomtafels. Nog kleinere stukjes gebruiken we om de kleurstalen te maken. We streven ernaar om zo min mogelijk weg te gooien. En door oude tafels & meubels in opdracht te renoveren, dragen we bij aan het recyclen.

Circulaire economie

Activiteiten gericht op reparatie en hergebruik van producten en materialen is het kenmerk van een circulaire economie. Daarom werken we graag samen met lokale ondernemers en bedrijven. Op deze manier streven we naar minder transport (dus C02 uitstoot) op de weg. Bijkomend voordeel is dat we ook meehelpen  aan de lokale werkgelegenheid. Zo dragen we bij aan lokale en circulaire economie.