Leren en fluwelen stof fauteuils

Van Design For Life verkopen we diverse design, retro en stoere fauteuils. De collectie bestaat uit een aanbod in verschillende type onderstellen, bekleding en vormen. Er zijn robuuste onderstellen tot en met het type Draht. Design for life heeft diverse designs voor het zitgedeelte. Zoals een kuip of vierkant, doorgestikt of een andere naadafwerking. Elke fauteuil heeft zijn eigen bijzondere details. Sommige stoelen zijn echt retro met een tijdloze uitstraling. Anderen zijn elegant en modern. Kortom er is voor iedereen een fauteuil te vinden in deze prachtige collectie van Design For Life.

Bonnie Velvet of buffelleer

De keus van bekleding bepaalt de prijs per fauteuil. Daarom tonen de foto’s een vanaf prijs gebaseerd op de Bonnie Velvet bekleding. Uitzondering zijn fauteuil Hamburg, fauteuil Marlow en fauteuil Shanghai Draht. Deze zijn niet leverbaar in de Bonnie Velvet bekleding en tonen de prijs van de Bull Leder soort. De lederen fauteuils zijn bekleedt met 2 soorten kwaliteit van buffel leder, namelijk Bull en Buffalo.

Ambachtelijk bewerkt leder

Het leder heeft een karakteristieke uitstraling doordat de buffel heeft blootgestaan aan insectenbeten, schrammen, littekens en vechtpartijen. Die hebben allemaal hun tekenen op de huid achtergelaten. Als de huid is gelooid, worden de kleuren met de hand ingewassen met een speciale lederbeits. Daarna wordt de kleur verzegeld met een laagje elastische verf om verlies van kleur te voorkomen. Tot slot wordt er met transparante was een laag aangebracht, zodat het leder optimaal beschermd is tegen vloeibare stoffen en andere vervuiling.

Kleuren:
  • Bonnie Velvet is een fluweelachtige stof. Te krijgen in lichtgrijs, diverse bruine tinten, jeansblauw, steenrood en zwart.
  • Bull leder is er in de volgende kleuren; lever, zwarte tinten, bruine tinten, antraciet grijs, midden grijs, Niagara blauw (blauw-grijs-groen), donkerblauw, Eucalyptus (grijsgroen) en mosgroen.
  • Buffalo leder is te krijgen in de kleuren; Mustard, Cognac, Brandy, zwarte tinten, bruine tinten, antraciet grijs, blauw, petrol, rood en olijfgroen.

Voor vragen over de afmetingen of een prijsopgaaf voor de andere bekledingsopties kun je contact met ons opnemen. Wij zoeken dan de gegevens voor je op. In de showroom hebben we diverse kleurstalen van Bonnie Velvet, Bull en Buffalo leder. Je kunt altijd langs komen en vragen naar de mogelijkheden.