Tuintafel op metalen onderstel

Tuintafel metalen onderstel met mahonie hout

Lekker naar buiten, relaxen, samen eten. Zodra het kan gaan we weer buiten leven. Tijd voor een nieuwe tuintafel? Zoek je iets speciaals, op maat? Wij maken tafels! Dus ook voor buiten. Een mahonie tuintafel is een zeer sterke en solide keus. Het houten blad heeft zichtbare nerven en een prachtige roodbruine tint. Met het stalen onderstel creëer je een industriële stijl. Een grote tuintafel met ruime tuinstoelen erbij  zorgt voor lange dagen en avonden genieten in je tuin.

Door het onderstel 2 keer te poeder coaten is deze extra bestand tegen de weersomstandigheden. Het tafelblad wordt behandeld met een speciale buitenolie. Een houten tuintafel heeft een levendige uitstraling en is tevens een duurzame keus, omdat het lang mee gaat en ook gebruiken we FSC hout.

Afmetingen voor tuintafels

Tuintafels kun je bij ons in elke gewenste afmeting bestellen. Variërend van 1,5 meter tot veel meters. Voor de meeste tuinen is een tafel van 2 meter vaak groot genoeg. In een iets grotere tuin kun je al gauw een tafel van 2,5 meter plaatsen. Heb je een groot gezin, of heb je regelmatig een groot gezelschap op bezoek, dan is een grote tafel wat je zoekt. We maken zelfs tafels van 6 meter en meer. Met extra tafelpoten kun je prima een lange tafel realiseren. De hoogte van de tafel is gemiddeld 76 cm.

Bij ons elk maatwerk mogelijk! Onze prijzen zijn per onderstel en per prijs de vierkante meter, afhankelijk van de dikte. Wil je meer informatie?

Houten bank met metalen poten

Picknicktafel of losse bankjes erbij?

Picknicktafel met een stalen of houten onderstel. Ook daar maken we een mooi tuinmeubel van. Of liever losse bankjes om erbij of juist uit de weg te zetten? Wij maken alles op maat! Elk project is voor ons een uitdaging om weer een mooi meubel uit de fabriek te leveren.

Eiken en stalen picknicktafel

Tuintafel onderhoud

Omdat de tuintafel meestal het hele jaar buiten staat, vergrijst het hout op den duur. Zon, regen, wind en kou hebben invloed op je hout. De een vindt dat prachtig en dan is 2 keer per jaar schoonmaken met een vochtige doek met groene zeep voldoende om de tafel mooi te houden. Ook kun je de tafel met een houtolie weer een nieuwe beschermlaag geven.

Wil je zo lang mogelijk genieten zonder vergrijzing, dan zul je vaker moeten schoonmaken en minstens twee keer per jaar het blad in de houtolie zetten.

Eventueel kun je de tafel beitsen als deze weer helemaal kaal is door regen, zon en wind, maar dan kun je de hout olie niet meer gebruiken.

Mahonie hout

Wij maken de tafelbladen voor de tuintafels van Mahonie hout.  Mahonie is mooi stabiel hout, dat zowel voor meubels als bij jachtbouw veel gebruikt wordt. Het heeft een rood tot roodbruin uiterlijk, met olie zal de kleur verdiepen naar tot dieprood of bruin met een goudkleurige gloed.

Uit testen met gevelelementen van mahonie kwamen de volgende gegevens:

  • Relatief weinig kleurverschil
  • Het heeft een hoge hardheid
  • Goed bestand tegen mechanische beschadigingen
  • Glad oppervlak door minder hout poriën en nerven.
  • Duurzaam door lange levensduur ( 15 – 20 jaar in buiten omstandigheden)

Hieruit kunnen we concluderen dat Mahonie hout als tuintafel toch zeker 10 tot 12 jaar onder alle weersomstandigheden zijn kwaliteit zal behouden. En met een beetje liefde en aandacht zelfs nog langer mee kan gaan.