Onderstellen van metaal

Solide metalen onderstellen onder een mooi dik houten blad. Het recept voor een moderne tafel die perfect in een stoer, industrieel en karaktervol interieur past. Ons assortiment bestaat uit diversen stalen en houten tafelpoten. De onderstellen kunnen op hoogte  gemaakt worden. Daarom zijn ze geschikt voor alle soorten tafels. Dus inderdaad voor de salontafel, eettafel, bar tafel, vergadertafel of zelfs een megatafel van groter dan 3 meter.

Afhankelijk van de afwerking zijn onze onderstellen geschikt voor binnen en buiten. Voor een buitentafel krijgen de onderstellen een extra behandeling, zodat die langer tegen de weersinvloeden bestand zijn.

Profielen van de stalen onderstellen

Een metalen onderstel wordt gemaakt van een vierkant of rechthoekig profiel in diverse afmetingen. De meest verkochte afmetingen zijn:

  • 8 x 8 cm
  • 10 x 3 cm
  • 10 x 5 cm
  • 10 x 10 cm

Ook hebben we onderstellen met ronde kokers met een diameter van 8 cm. Heb je ergens anders een onderstel gezien, maar weet je niet waar je die kan laten maken? Vraag het ons.

Na productie worden de lasnaden gecontroleerd voordat er met poedercoating in de gewenste kleur en finish wordt afgewerkt. Er is keuze uit alle RAL-kleuren, zwart en wit in hoogglans, zijdemat en matte finish. Speciale verf zoals Metallic Antraciet en Vulcanic Noir kan ook. Dit zijn een speciale verven met een glinsterend effect. Meer over poedercoaten

maatwerk onderstellen

Ook op maat

Wil je een andere hoogte of afmeting? Wij maken onderstellen ook op maat.

Houten onderstellen

Ook zijn een aantal onderstellen te maken in hout. In de tabel op deze pagina zie je de kolom met de optie hout. Deze types worden sowieso dus in hout gemaakt.

Soorten onderstellen

Er zijn drie uitvoeringen, namelijk voor een:

  • Salontafel
  • Eettafel
  • Bar tafel
Stalen onderstel Hout R*
A poot Ja
H poot Ja
I poot Ja
M poot
N poot Ja
U poot Ja
V poot
X poot Ja
Dubbele U poot Ja
Atlas Ja Ja
Driepoot Ja
Corvus
Hairpin
Orion
Trapezium
Twist Ja Ja
Ongelijke Twist
Scissor
Vlinder
4 Poten Ja Ja

* R zijn onderstellen die geschikt zijn voor ronde tafels

Totale tafelhoogte per type

Je kan de totale hoogte van een tafel bepalen. Houten onderstellen hebben een vaste hoogte van 72 cm. De totale hoogte van de tafel is afhankelijk van de dikte van het tafelblad en de hoogte van het onderstel. Dit geldt voor alle tafels, dus ook voor salontafels, bartafels en eettafels.

Soort tafel Min. hoogte Max. hoogte
Salontafel 35 cm 44 cm
Eettafel 74 cm 80 cm
Bartafel 90 cm 110 cm

Meer informatie over tafels en houtsoorten

Heb je vragen over afmetingen? Wil je weten of een bepaalde uitvoering mogelijk is?