Maatwerk ovalen tafels

Groot voordeel van een ovale tafel is, dat je geen hoeken hebt. Daar kun je je niet aan stoten. Letterlijk. Wat maakt een ovale tafel zo leuk? Je kunt meer mensen kwijt dan aan een ronde tafel, maar door de vorm heb je wel meer ruimte als de tafel volledig bezet is.  Net als bij de ronde tafel, is de keus van een ovale tafel persoonlijk. De een houdt van organische, ronde  en vloeiende vormen. De ander kiest voor strakke rechte lijnen. Wat past in jouw interieur?

Een ovaal tafelblad met rechte kanten en afgeronde hoeken, is ook erg mooi. Zo kun je ook een ongelijk ovaal tafelblad laten maken. Dan heb je echt een unieke tafel op maat.

Jij vraagt, wij zagen. Wij maken alle tafels op maat. Dat is ideaal, want je kunt de tafel samenstellen die in je interieur past en in de optimale maat. Dus je hoeft niet te kiezen uit standaardafmetingen. We kunnen je adviseren waar je rekening mee moet houden. Hoe fijn is dat.

Specialist in eiken

Onze specialiteit is eiken eettafels, maar we maken ook ronde eettafels van notenhout. De afwerking zal per houtsoort verschillen. De eiken tafelbladen worden geborsteld of geschuurd. Een geborsteld tafelblad ziet er wat meer oneffen en ruwer uit op de nerven. Hiermee creëer je een robuust uiterlijk. Een tafelblad dat leeft.

Hou je van strak en modern? Dan kies je voor een gladgeschuurd oppervlakte van het blad. De volgende stap is kiezen voor een afwerking. Er kan een blanke olie of een kleurolie  worden aangebracht met speciale houtolie. Wanneer de olie is gedroogd, heb je een prachtig tafelblad.  We hebben heel veel tinten en kleuren. Donker en licht, warm en koelere kleuren.

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is, dan kun je ons een berichtje sturen en je vragen stellen. Of je komt langs in de showroom dan geven we je graag een advies op maat.