• Wie wij zijn

    Over ons

Daan Tol

Ondernemer

Begin 2014 begon mijn meubelmakers avontuur. Ik werkte bij een meubelbouwer om de hoek, deed daar klusjes zoals monteren en opruimen. Ik begon het vak steeds leuker te vinden en dat zag mijn baas ook, ik kreeg meer klussen en minder opruimen. In 2015 kreeg ik mijn eerste ‘upgrade’. Zagen, verlijmen en monteren werden mijn dagelijkse bezigheden. Het werken met hout, mooie dingen maken en elke dag dacht ik, als het eerst maar weer zaterdag is zodat ik weer aan de slag kan.

Eind dat jaar wist ik dat ik een school moest kiezen, iedereen raadde mij een kantoor of ICT baan aan. Nee! Ik wist het zeker ik wilde meubelmaker worden. Mijn oom heeft een meubelmakers familie en hij vond het super leuk hoe enthousiast ik was. In 2017 besloten we Eikentafelfabriek B.V. op te zetten, een door-en-door meubelmakers familiebedrijf. Onze missie is om kwaliteit en maatwerk betaalbaar te maken. Maatwerk? Geen probleem! Jij vraagt, wij zagen! Extra kosten voor wat aftersales? Extra kosten voor die ene centimeter meer hout? Nee, zo zitten wij nou eenmaal niet in elkaar. We gaan tot het gaatje voor het perfecte resultaat. Inmiddels volg ik het Meubel Makers College en leveren we bijna al 2 jaar perfecte kwaliteit meubels af.

Jay Tol

Aankomend ondernemer

In 2020 ben ik geslaagd voor het VMBO. Het leren uit een boek ligt me niet. Geef mij maar een goed en eerlijk ambacht, daar leef ik helemaal van op. Toen mijn broer Daan begon met de Eikentafelfabriek heb ik met enthousiasme en plezier menig vrij uurtje meegeholpen. Tijdens de schoolvakantie kon ik helpen op de poedercoat afdeling. Stalen producten van een mooie en goede verflaag voorzien op eigen verantwoording.

Producten afleveren van een goede kwaliteit. Dat is mijn taak. En ik vind het geweldig. Na een jaar wist ik het. Mijn voornemen is om de poederspecialist te worden  voor de Eikentafelfabriek. In een gesprek met Daan, hebben we besloten dat ik met zijn begeleiding het ondernemerschap zal leren, terwijl ik ondertussen actief mee denk en meewerk in de werkplaats.

Onze filosofie

Wij staan voor kwaliteit, ouderwets vakmanschap en solide degelijke meubels die jaren lang meegaan. In onze eigen fabriek te Purmerend worden onze meubelen handgemaakt met oog voor detail. Onze producten zijn duurzaam en kunnen heel lang mee, door de sterke materialen die we gebruiken.

Op dit moment maken we veel eiken tafels met een stalen onderstel. Uiteraard maken we ook andere producten, zoals alle soorten tafels, barkrukken, bankjes, wandrekken en meer. Onze grote kracht is dat wij vinden dat een maatwerk tafel of meubel, niet duurder hoeft te zijn dan een kant-en-klaar soortgelijk product.

Samen denken we ook na over nieuwe producten en hoe we dat gaan realiseren. Want we houden van vernieuwen. Maar ook een oude tafel renoveren om er weer nieuw leven in te brengen wordt door onze vakmensen gedaan. Daarom zien wij onszelf als specialist in Hollands maatwerk. Daar zijn we met ons allen trots op.

Ons team bestaat uit alle leeftijden en allemaal vol enthousiasme. We maken zulke mooie meubels dat we die zelf graag in huis (willen) hebben. Het robuuste karakter is wat ons aanspreekt. Wij zijn aanpakkers en houden van mooie dingen maken. En niets is ons te gek. Ons ambacht is iets moois! Helemaal als het om staal en hout gaat. Daar geven we dan ook graag garantie op.