Aan de ronde tafel

De een houdt van recht en strak, een ander heeft voorkeur voor ronde vormen. Ronde tafels zijn gezellig omdat je iedereen kan aankijken. Wanneer iemand aan de ronde tafel schuift,  is hij of zij meteen onderdeel van de groep. Zo zit je echt samen aan tafel. Bij een oneven aantal mensen is dat helemaal fijn. Geen zogenaamd vijfde wiel aan tafel. Jij wilt een ronde eettafel, hoe weet je of deze past in jouw interieur? Het belangrijkste punt is de beschikbare ruimte. In een smalle ruimte is deze tafel niet geschikt. Omdat je er dan slecht omheen kan lopen en een ronde tafel tegen de muur is ook niet wat je wilt.

Voor het aantal personen om een ronde tafel geldt dat hoe groter de diameter, hoe meer mensen er om heen kunnen zitten. Dit is wel afhankelijk van het gekozen onderstel en de gekozen stoelen.

Onze meubelfabriek maakt zelf alle onderstellen, zorgt voor poedercoating en maakt elk type blad op maat. Eikenhout in diverse diktes, zoals 3 cm, 4 cm, 5cm en 6 cm dik. Maar we hebben ook notenhout van 4 en 5 cm dik. De diameter kunnen wij in elke afmeting zagen. Een standaard maat is ongeveer 150 cm, maar al wil je een tafel met een diameter van 173 cm, dan maken we dat.

En als afwerking kun je een randafwerking kiezen die je mooi vindt. Qua kleuren is er de naturel of blanke beschermende 2 componenten olie en er is genoeg keus in andere tinten en kleuren. Op de site tonen we een aantal van de meest gangbare kleuren, echter in de showroom zijn nog veel meer kleurstalen te zien.

Ronde tafels met stoelen

Een diameter van minimaal 120 cm is geschikt voor ongeveer 4 personen. Voor ongeveer 8 personen is een tafel van 180 of 200 cm geschikt. De ruimte die je voor een stoeldiepte kan rekenen is gemiddeld 62 cm. Dus voor een tafel van 180 cm plus 2 x 64 cm is 308 cm.

Om om je tafel te kunnen blijven lopen als mensen zitten, dan weet je nu ongeveer hoeveel ruimte je minimaal moet hebben. Als je deze tafel van 8 personen in een ruimte zet van 3,5 meter dan weet je dat je er net omheen kan lopen. Echter hoe ruimer hoe beter, om een kamer een open sfeer te geven, reken je minstens er 1 meter bij.  Dus een ruimte van 4,5 meter zou al beter zijn.

Je kunt mallen maken van de stoel. Knip de breedte en diepte van de stoelen uit in papier en leg deze op de vloer. Zo kun je makkelijker  beoordelen of een bepaalde diameter tafel voor jouw kamer geschikt is.

Maatwerk ronde tafels

Wij maken maatwerk tafels, dus je kan bij ons terecht voor meerdere metalen en houten onderstellen, totaal hoogtes, diameters en diktes. Ben je benieuwd wat er allemaal kan? Kom gerust langs in de showroom of stuur ons een berichtje